/ , News / Technik Cool levegő-víz hőszivattyúk

Technik Cool levegő-víz hőszivattyúk

Split Versati Levegő-Víz Hőszivattyú

 

Split Versati levegő-víz hőszivattyú
2. Az egység működési elve
A DC Inverter levegő-víz hőszivattyú kültéri egységből, beltéri egységből és belső ventilátoros víztartályból áll.
Működési funkciók:
(1) Hűtés;
(2) Fűtés;
(3) Vízmelegítés;
(4) Hűtés + vízmelegítés;
(5) Fűtés + vízmelegítés;
(6) Sürgősségi üzemmód;
(7) Gyors vízmelegítés;
(8) Szabadság üzemmód;
(9) Kényszerüzem;
(10) Néma üzemmód;
(11) Fertőtlenítési üzemmód;
(12) Időjárásfüggő üzemmód;
(13) Padló hibakeresés
(14) A levegő eltávolítása a vízrendszerből
(15) Szolár vízmelegítő
(16) Tartalék hőforrás
Hűtés: hűtési üzemmódban a hűtőközeg a kültéri egységben kondenzálódik és a beltéri egységben párolog el. A beltéri egység vízzel történő hőcseréjén keresztül a víz hőmérséklete csökken, és hőt termel, miközben a hűtőközeg elnyeli a hőt és elpárologtatja. A vezetékes vezérlő segítségével a kimeneti hőmérséklet megfelel a felhasználó igényének. Az ellenőrző szelep segítségével az alacsony hőmérsékletű víz a rendszerben össze van kötve a beltéri ventilátor-tekerccsel és a földalatti csővel, ezáltal hőt cserél a beltéri levegővel, és a kívánt szintre csökkenti a beltéri
hőmérsékletet
Fűtés: A fűtési üzemmódban a hűtőközeg a kültéri egységben elpárolog, és a beltéri egységben kondenzálódik. A beltéri egység vízzel történő hőcseréjén keresztül a víz elnyeli a hőt és nő a hőmérséklete, miközben a hűtőközeg hőt termel és kondenzálódik. A vezetékes vezérlő segítségével a kimeneti hőmérséklet megfelel a felhasználó igényének. Az ellenőrző szelep segítségével a magas hőmérsékletű víz a rendszerben össze van kötve a beltéri ventilátor-tekerccsel és a földalatti csővel, ezáltal hőt cserél a beltéri levegővel, és a kívánt szintre növeli a beltéri
hőmérsékletet.
Vízmelegítés: a vízmelegítő módban: a hűtőközeg a kültéri egységbe párolog, és a beltéri egységben kondenzálódik. A beltéri egység vízzel történő hőcseréjén keresztül a víz elnyeli a hőt és nő a hőmérséklete, miközben a hűtőközeg felszabadítja a hőt és kondenzálódik. A vezetékes vezérlő segítségével a kimeneti hőmérséklet megfelel a felhasználó igényének. A vezérlőszelepen keresztül a rendszerben lévő magas hőmérsékletű víz össze van kötve a víztartály spirálcsövével és hőt cserél a víztartályban lévő vízzel, addig, míg
a víztartály hőmérséklete a kívánt tartományba nem kerül.
Hűtés + vízmelegítés: abban az esetben, ha a hűtési üzemmód a vízmelegítési üzemmóddal együttesen rendelkezésre áll, a felhasználó a szükségletei alapján beállíthatja a két üzemmód prioritását. Az alapértelmezett prioritás a hőszivattyú. Ez az alapértelmezett beállítás alatt van, ha a hűtési mód együtt van a vízmelegítéssel, akkor a hőszivattyú a hűtést részesíti előnyben. Ebben az esetben a vízmelegítést csak a víztartály e-melegítőjével lehet megvalósítani. Ellenkező esetben a hőszivattyú a vízmelegítésnek ad prioritást, és amikor befejezi a melegítést, átvált a hűtésre.
Melegítés+vízmelegítés: abban az esetben, ha a melegítés mód a vízmelegítési móddal együttesen rendelkezésre áll, a felhasználó a szükségletei alapján beállíthatja a két mód prioritását. Az alapértelmezett prioritás a hőszivattyú. Ez az alapértelmezett beállítások alatt van, ha a fűtő üzemmód együtt van a vízmelegítő funkcióval, a hőszivattyú a fűtésnek ad elsőbbséget. Ebben az esetben a vízmelegítést csak a víztartály e-melegítőjével lehet megvalósítani. Ellenkező esetben a hőszivattyú elsőbbséget biztosít a vízmelegítésnek, és a vízmelegítés
befejezését követően átvált a fűtésre.

Sürgősségi üzemmód: ez a mód csak fűtésre és vízmelegítésre áll rendelkezésre. Ha a kültéri egység meghibásodás miatt leáll, adja meg a megfelelő vészhelyzeti üzemmódot; A fűtési üzemmód tekintetében a vészhelyzeti üzemmódba való belépést követően a fűtést csak a beltéri egység e-fűtésével lehet megvalósítani. A beállított kifolyási hőmérséklet vagy a beltéri hőmérséklet elérésekor a beltéri egység e-fűtője leáll; A vízmelegítés módjában a beltéri egység e-fűtője leáll, miközben a víztartály e-fűtője fut. A beállító hőmérséklet vagy a víztartály
elérésekor az e-fűtés leáll.
Gyors vízmelegítés: a gyors vízmelegítés módban az egység a hőszivattyú vízmelegítő szabályozója szerint működik, ezzel egyidőben a víztartály e-fűtője is működésben van.
Kényszerüzem: ez a mód kizárólag a hűtőközeg visszaszerzésére, és az egységben való hibakeresésre szolgál.
Szabadság üzemmód: ez a mód csak fűtési üzemmódban áll rendelkezésre. Ez az üzemmód úgy van beállítva, hogy a beltéri hőmérsékletet vagy a lefolyó vízhőmérsékletet egy meghatározott tartományban tartsa, annak érdekében, hogy megakadályozza az egység vízrendszerének a fagyását vagy bizonyos beltéri tartozékok fagy általi károsodását. Ha a kültéri egység meghibásodás miatt leáll, a készülék két e-hűtője működésben marad.
Fertőtlenítés üzemmód: ebben az üzemmódban lehet fertőtleníteni a vízmelegítő rendszert. A fertőtlenítő funkció elindításakor és a fertőtlenítési üzemmódhoz szükséges idő beállítását követően elindul a funkció. A beállított hőmérséklet elérését követően ez a mód megszűnik.
Időjárásfüggő működés: ez az üzemmód csak térfűtésre, vagy hűtésre áll rendelkezésre. Az időjárásfüggő üzemmódban a beállított érték (távoli helyiség levegőjének a hőmérséklete, vagy kilépő vízhőmérséklet) automatikusan észlelhető és szabályozható, amikor a kültéri levegő hőmérséklete megváltozik.
Csendes mód: a csendes mód a hűtési, fűtési és vízmelegítési üzemmódokban áll rendelkezésre. Csendes üzemmódban a kültéri egység csökkenti a működési zajt automatikus vezérlő segítségével.
Padló üzembehelyezés: ennek az üzemmódnak a szerepe a használat előtti padló előmelegítés.
A levegő eltávolítása a vízrendszerből: ennek a funkciónak a szerepe a levegő eltávolítása a vízrendszerből, annak érdekében, hogy a rendszer stabilizált víznyomás mellett működjön.
Szolár vízmelegítő: amikor teljesülnek a szolár vízmelegítő elindulásának a feltételei, a szolár vízmelegítő elkezdi a keringtetett vizet felmelegíteni. Ezután meleg víz folyik a víztartályba, és hőcsere megy végbe a vízzel. Bármelyik állapotban a napenergiával működő vízmelegítő elsőbbséget élvez az indításkor az energiatakarékosság érdekében.
Biztonsági hőforrás: Abban az esetben, ha a kültéri hőmérséklet alacsonyabb, mint az a hőmérséklet, mely a biztonsági hőforrás elindítására lett beállítva, és az egység hibaállapotban van, a kompresszor pedig három perce áll, a biztonsági hőforrás el fogja kezdeni hővel vagy meleg vízzel ellátni a helyiséget

Fogalomjegyzék

Technik Cool fogalomjegyzék

Technik Cool fogalomjegyzék

1. A Technik Cool hőszivattyú berendezés telepítését (primer oldali ág – kültéri-beltéri közötti nyomvonal) kizárólag OKJ-s végzettséggel (F-GAS kártyával) rendelkező szakember végezheti! 2. A telepítés minimális feltétele: Split vezeték műszaki alkalmazása: 10 mm átmérőjű hűtéstechnikai vegytiszta rézcső esetén min. 19 mm falvastagságú Armaflex szigetelés, 16mm hűtéstechnikai vegytiszta átmérőjű rézcső esetén min.19 falvastagságú Armaflex szigetelés használata kötelező! Földbe fektetve védőcső használatával.

3. A Megrendelőnek a hőszivattyú beüzemelését megelőzően az alábbi feladatokat kell végrehajtania: Az elektromos energia (H vagy GEO tarifa) kiépítése a készülékekre vonatkozóan. A Geo vagy H tarifa nyilatkozatot a telepítő cég állítja ki! A kapcsolószekrényt min. 30 cm távóságra kell felszerelni a beltéri egységtől annak burkolatjának akadálytalan leszerelhetősége érdekében. A hőszivattyú hidraulikai fűtőköri és használati meleg víz kiépítéséhez a következő munkafolyamatokat kell elvégezni: a csőhálózat szigetelése, légtelenítése, feltöltése és nyomáspróbája (a hűtési csővezetékek párazáró szigeteléssel történő bevonása). A hőszivattyú fűtési/hűtési hidraulikai körébe mágneses iszapleválasztó beépítése a hőszivattyú elé a fűtési/hűtési visszatérő gerincágba, mikrobuborék leválasztó beépítése a fűtési/hűtési előremenő ágba, automata légtelenítő szelepek beépítése a legmagasabb pontokra kötelező! A hőszivattyúnak a használati melegvíz köre nem tartalmaz biztonsági szerelvényeket, visszacsapó szelepet, biztonsági szelepet, tágulási tartályt. A felsorolt szerelvények beépítése kötelező, hiányuk meghibásodás esetén a gyártó garancia visszavonásával járhatnak, a nem rendeltetésszerű üzemeltetés miatt. A bel-, és kültéri egységében keletkező kondenzvíz elvezetéséről gondoskodni kell! A kültéri egység számára szél és eső elleni védelmet biztosítani kell! Amennyiben az épület tető kilógása nem védi meg a kültéri egységet az eső, ónos eső, hóeséstől, egy kis tetőszerkezettel ezt biztosítani kell, továbbá ha a kültéri egység erős szélterhelésnek van kitéve, szél árnyékolásra is szükség lehet.

4. A garancia megtartásának feltétele a szakszerű beüzemelés és a rendszeres éves karbantartás!

Hivatalos beüzemelő és karbantartó partnerünk:

Damasztor Kft. 1196.Bp.Hunyadi u.171 web: www.damasztor.hu e-mail: info@damasztor.hu Tel: +36 (20) 292 – 5892 (Brezovay István)

Leírás

Technik Cool HŐSZIVATTYÚ SZETTEK

A kültéri egység felszerelési útmutatója
6.1 Telepítési utasítás
(1) A készülék felszerelésének összhangban kell lennie az országos és helyi biztonsági kódokkal.
(2) Az egység felszerelésének a minősége direkt befolyással lesz a légkondicionáló egység normál működésére. Tilos, hogy a telepítést a felhasználó végezze. A gép megvásárlását követően kérjük, hogy forduljon a forgalmazójához. A telepítést végző szakemberek a tesztelési kézikönyvnek megfelelő tesztelési és telepítési munkákat fognak végezni.
(3) Ne csatlakoztassa a tápegységet, amíg nem fejeződött be az összes telepítés.
6.2 Külső egység telepítése
6.2.1 Válassza ki a kültéri egység telepítési helyét
(1) A kültéri egységet szilárd és stabil tartóra kell telepíteni.
(2) A kültéri egységet a beltéri egység közelébe kell telepíteni, annak érdekében, hogy minimalizálja a hűtőcsövek hosszát és hajlatainak a számát.
(3) Ne helyezze a kültéri egységet ablak alá vagy két építkezés közé, annak érdekében, hogy
megakadályozza a normál működési zaj behatolását a szobába.
(4) A be- és kilépő levegő áramlását nem szabad blokkolni.
(5) Szereljük fel jól szellőző helyen, hogy a gép elegendő levegőt tudjon elnyelni, valamint kiüríteni.
(6) Ne telepítse olyan helyre, ahol gyúlékony vagy robbanásveszélyes anyagok, nagy por, sós köd, vagy szennyezett levegő van.

6.2.4 Óvintézkedések a kültéri egység felszerelésére
(1) A kültéri egység mozgatásához szükséges, hogy 2 db kötelet használjon, ami elég hosszú ahhoz, hogy a készülék 4 irányból legyen kezelve. A kötélnek a lógás és mozgatás közötti szöge 40° alatt kell legyen annak érdekében, hogy megakadályozza az egység közepének a mozgását.
(2) A felszerelés során használjon M12 csavarokat a lábak és a keret rögzítésére.
(3) A kültéri egységet 10 cm magas betonalapra kellene felszerelni.
(4) A következő rajz tartalmazza az egység telepítési helyének a szükséges méretét.
(5) A kültéri egységet fel kell emelni a kijelölt emelőfurat használatával. Ügyeljen arra, hogy a készülék ne hibásodjon meg emelés közben. A rozsdásodás elkerülése érdekében a fém részeket ne érje ütés.
7. A beltéri egység felszerelése
7.1 Válassza ki a beltéri egység felszerelésének a helyét
(1) Kerülje a direkt napsütést.
(2) Győződjön meg arról, hogy a függesztő rúd, a mennyezet és az épületszerkezet elég erős a
légkondicionáló egység megtartásához.
(3) A vízelvezető cső könnyen leszerelhető.
(4) A beltéri és a kültéri csővezetékeket könnyen ki lehet vezetni.
(5) Ne szerelje fel olyan helyekre, ahol gyúlékony vagy robbanásveszélyes tárgyak, vagy gyúlékony és robbanásveszélyes gázszivárgás van.
(6) Ne telepítse olyan helyre, ahol gyúlékony vagy robbanásveszélyes anyagok, nagy por, sós köd, füst vagy nagy nedvesség
van.

2018-01-18T10:12:42+00:00 2018. január 18. |
FELIRATKOZOM HÍRLEVÉLREAJÁNLATOT KÉREK